Integrált városfejlesztési stratégia

A településtervezés és a tájépítészeti tevékenység területén szerzett szakmai tapasztalatok, valamint egy 2007-ben jelentkező speciális megbízás és az annak során kialakult és sikeresnek mondhatónak bizonyult munkakapcsolatok egy olyan sokrétű üzletág kialakulását alapozták meg, amely az azóta eltelt időszakban a cég, illetve cégcsoport egyik meghatározó, stratégiai tevékenységévé vált. 
A 2007. évben saját metodika alapján megkezdett településfejlesztési akciótervek készítését 2007 őszétől, a központilag kiadott, majd 2009. januárjában részben újra fogalmazott módszertani kézikönyvön alapuló „Integrált Városfejlesztési Stratégia" készítése váltotta fel. 
Az ilyen típusú feladatok színvonalas és eredményes végrehajtása komplex, széles látókörű szakmai együttműködést és kapacitás koncentrációt igényel, melynek során kifejezetten kedvezően jelenik meg a PLAN-NET.HU Építőipari Mérnöki Hálózati Klaszter sokszínű, egymást kiegészítő, támogató, gyakorlat orientált és a műszaki háttér elemzéseket, előtanulmányokat, látványtervi illusztrációkat előtérbe helyező szakmai metodikája, felfogása. A cégcsoport munkatapasztalatain nyugvó, alátámasztó munkarészekkel kiegészített, gazdagon illusztrált „IVS"-ek kifejezetten megrendelő barát módon készülnek, jól kommunikálhatók és már magukban hordozzák a későbbi akcióterületi tervek, a konkrét megvalósítás alapjait. 
A PLAN-NET.HU Építőipari Mérnöki Hálózati Klaszter teljes körű szakmai felkészültségének és jelentős tervezői kapacitásának köszönhetően kész és képes a befektetett alapkoncepciók részletes műszaki kidolgozására és azok felelősségteljes végigvitelére.

Az ART VITAL KFT és a cégcsoport 2009. év végéig 30-40 település vonatkozásában vett részt saját metodikája szerint mértékadó műszaki munkarészekkel alátámasztott Integrált Városfejlesztési Stratégia készítésében. A korábbi évek referenciái közül kiemelkedik a 2008-ban megvalósult „Hajdúnánás városközpont rehabilitációja", valamint a már pályázatnyertes a konkrét megvalósítás előkészítő szakaszában lévő, Nagyecsed, Dabas, Százhalombatta és Pápa városokban végzett munka.
A PLAN-NET.HU Építőipari Mérnöki Hálózati Klaszter nagy reményeket fűz az aktuális pályázatok alapjául szolgáló, általa készített, vagy munkájával támogatott IVS-ek kedvező szakmai megítéléséhez.

A cégcsoport a további évek vonatkozásában is kiemelt figyelmet kíván fordítani a szakmai gyakorlatban helyét és értelmét is egyre inkább megtaláló Integrált Városfejlesztési Stratégia módszertanának, saját gyakorlatának folyamatos fejlesztésére, az országos léptékben is mértékadó mennyiségű, több évi kitartó munka során szerzett széleskörű szakmai tapasztalat hasznosítására és ennek köszönhetően valóban életszerű az adott településre szabott, megvalósítható, valós perspektívát nyújtó IVS-ek készítésére, illetve igény esetén a korábbi anyagok felülvizsgálatára, korszerűsítésére, aktualizálására a következő években is.